Oldalainkat 215 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

Sajtóközlemény

2015. | 01 | 07.

Sajtóközlemény

ENERGIATAKARÉKOSABB LETT AZ EGRI WARD MÁRIA ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

Európa Uniós támogatásnak köszönhetően a 2015. évet egy energetikailag hatékonyabb, és nagy részben megújult épületben kezdték meg az Egri Ward Mária Iskola és Kollégium diákjai. Az intézmény 119,844 millió forint vissza nem térítendő, a teljes beruházás 80%-nak megfelelő mértékű EU-s támogatás segítségével valósította meg a beruházást a KEOP – 4.10.0./E/12-2014-0067 pályázat keretében.

„Az összesen 149.805 millió forint összegű fejlesztés eredményeként az Eger szívében található köznevelési intézmény szinte valamennyi épületrésze energetikailag hatékonyabbá vált. Napelemek, új, korszerű nyílászárók, hőszigetelés jelzik a változást (a tornatermen kívül) minden épületen.
A beruházás során:
- A Ward Mária épület tetejére – a villamos energia fogyasztás csökkentését célozva meg 72 db napelem került fel, melyek által termelt egyenáramot 3 db inverter alakítja váltóárammá. A napelemek elvárt éves energiatermelése 18.800 kWh. A teljes padlástér és az épület külseje utólagos hőszigetelést, és így új színt is kapott, továbbá az épületrész minden ablaka hőszigetelt nyílászáróra lett cserélve.
- A műemlékvédelem alatt álló ún.: régi épületben - a műemlékvédelmi hatósági engedélyezésnek megfelelően – valamennyi ablak belső szárnyszerkezete helyett új, hőszigetelt üvegezéssel ellátott szárny készült és lett felszerelve. Ezen felül itt is a teljes padlástér utólagos hőszigeteléssel lett ellátva.
Az Egri Ward Mária Iskola és Kollégium számára az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretében lezajlott projekttel kiemelt szempont volt, hogy a megvalósult beruházással jelentős fűtési és villamos energia megtakarítást és környezetkárosító hatás csökkenést érjen el a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák felhasználásával.
A megvalósítás időszaka: 2014.06.01.-2014.12.21.

„A projektről bővebb információt a www.ward-maria.hu oldalon találnak.”


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190