Oldalainkat 182 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

2016. november 11. - "Célra tarts!" honvédelmi verseny

2016. november 11. - "Célra tarts!" honvédelmi verseny

Két hónapja hirdette meg a középiskolások számára honvédelmi versenysorozatát a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár.
A középiskolás diákokból álló csapatok részére kiírt verseny elsődleges célja az, hogy megismertessék a középiskolás diákokkal a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet. A hagyományteremtő szándékkal elindított Célra tarts! vetélkedők előválogatójában az öt főből álló csapatoknak katonai vonatkozású kommunikációs anyagokat (plakátterveket, videókat, interjúkat, fiktív rendezvényterveket) kellett készíteni. A középdöntőbe huszonöt csapat jutott, ők 2016. november 11-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban mérték össze tudásukat.

Iskolánkból az Előházy Martin, Fogas Dániel András, Hajdú Anna, Hortobágyi Réka és Tóth Gergő István (10.a) alkotta 5 fős csapat vállalkozott a versenyzésre. Már az előválogatóra kiváló tervekkel készültek, aminek meg is lett a jutalma. A csapat a középdöntőben derekasan helytállt, végül a 14. helyet szerezték meg, a döntőbe kerülésről csupán 6 ponttal maradtak le.

Felkészítő tanáruk: Nyitrai Katalin


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190