Oldalainkat 131 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

2017. március 11. - Bolyai Természettudományi Csapatverseny

2017. március 11. - Bolyai Természettudományi Csapatverseny

„ Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

Bolyai Csapatversenyt a matematika, illetve magyar nyelv és irodalom tantárgyak mellett 2014-től természettudományból is megrendezik.

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny az évfolyamonként aktuális természetismeret, biológia, kémia, fizika, földrajz tantárgyak anyagára épül. A feladatok sosem egyszerű kérdésfeltételek, hanem egymásra épülő rendszerek, melyek komoly odafigyelést, és általános ismeretanyagot igényelnek.

A versenyre iskolánk 3.b osztályából egy négy fős csapat nevezett be. A körzeti forduló után, melyet írásbeli munka formájában bonyolítottak le izgatottan várták az eredményt. A Hunnia Észak régióban (mely Borsod –Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs – Szatmár-Bereg megyét foglalja magába) az induló 57csapat közül a 2. helyen végzett az Iskolai baglyok csapata. A magas pontszámnak köszönhetően meghívót kaptak a március 11-i országos döntőre.

A délelőtti írásbeli forduló után az első hat csapat délután szóbeli fordulóban is összemérte tudását. Az országos legjobb 12 csapatból a 2. helyen végeztek.
A csapat tagjai: Juhász Máté, Kocsis Marcell, Pap Hédi, Utassy Réka Mária

Felkészítő tanáruk: Hágenné Labanc Anna


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190