Oldalainkat 102 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

2017. március 25. - Szülői nagyböjti lelki nap

egriward lelkinap2017. március 25. - Szülői nagyböjti lelki nap

Az idei szülői lelki napot az egyik legszebb Mária ünnepen, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartottuk. Tizennyolc szülő és mi nővérek jöttünk össze, hogy Hofher József jezsuita atya vezetésével az önismeret útján, egymáson keresztül mélyebben megtapasztaljuk az Isten jelenlétét. Először Ábrahám útját jártuk, akinek Isten új országot és hazát adott. Így megélhette az első alapszükségletének betöltését: tartozom valahová. Majd megkapta új nevét, ahogyan mi is új nevet kapunk Istentől, azt a nevet, mely a küldetésünk, amiért erre a földre születtünk. Szeretetben, szabadságban és értékességünk megtapasztalásában indulunk útnak: „Te vagy az én szeretett fiam/lányom, benned telik kedvem.” (Mk 1,11)
Istennel és a másik emberrel való kapcsolatunk által egyre közelebb jutunk önmagunkhoz.
Utunk során szembesülünk ürességünkkel, bűneinkkel és sebzettségünkkel. Ahogyan a második előadásban Péter apostol példájából is láthattuk (csodálatos halfogás, Jézus megtagadása). Ez kihívást jelent, mely elindíthat a megtérés, kiengesztelődés útján. Egységet teremt, ráébreszt, hogy Isten erejére, kegyelmére hagyatkozhatunk. Ezeket a meglátásokat tovább mélyítették a kiscsoportos beszélgetések és a szentmise liturgiája: mindnyájan, külön-külön a kehelybe helyeztük mindazt, amihez Isten erejét, segítségét kértük. Az életünkben csak az lesz átváltoztatva, amit Istennek odaadunk. Ezt bátran megtehetjük, hiszen Ő, aki emberré lett értünk, közénk jött és mindenben kísértést szenvedett, ismer és szeret minket.

Mindenkinek köszönjük az egymást gazdagító együttlétet, a kiscsoportos megosztások őszinteségét. Külön köszönettel tartozunk Hofher József atyának, hogy elkísért minket utunknak ezen a szakaszán. Irányt mutatott a nagyböjt hátralévő napjaira, hogy szívünket átadva Istennek megtapasztaljuk életünkben, szolgálatainkban a feltámadt Krisztus erejét.

Papp Éva Bernadett CJ


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190