Oldalainkat 222 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

2017. március 23. - Népdaléneklési verseny

egriward lelkinap2017. március 23. - Népdaléneklési verseny

Iskolánkban fontos szerepe van a zenei, és népi hagyományok ápolásának. Ennek jegyében rendeztük meg március 23-án az alsó tagozatosok számára a Népdaléneklési versenyt, melyet nagy előkészületek előztek meg. Minden osztályban elődöntőket tartottunk, ahol három kiváló énekes juthatott tovább, hogy képviselje osztályát az iskolai megmérettetésen. A versenyzők három népdallal készültek, melyből kettőt mutattak be a zsűrinek. A kötelező népdal évfolyamonként változott, emellett a versenyzők két szabadon választott népdalt hoztak magukkal.

A zsűri elnöke Szebenyi Etelka opera nagykövet volt, aki Budapestről érkezett hozzánk. Elnöki feladata mellett egy 45 perces előadást tartott, Kodály: Háry János című daljátékáról a gyerekeknek. A csodálatos zene és vetítés, elvarázsolta a lelkes kis közönséget Háry mesevilágába.
A versenyzők szebbnél szebb, ruhákban jelentek meg a nagy alkalomra, megismertetve kis diákjainkkal, a magyarság értékeit.

A versenyen készült felvételek megtekinthetőek a fotóra kattintva. (Fotó: Kárpáti Zsófia Réka, 8.a)

Nagy Adrienn, zeneiskola vezető


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190