Oldalainkat 108 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

2017. április 22. - Operában énekeltünk

egriward opera2017. április 22. - Operában énekeltünk

Egy szép áprilisi szombaton iskolánk énekkara színvonalas országos rendezvény részese lehetett Budapesten az Erkel Színházban. A szereplő kórusok tíz perces önálló műsoruk mellett Verdi Nabucco című operáját nézhették meg, majd a harmadik felvonásban a szereplőkkel együtt zenekari kíséret mellett, több, mint 800-an énekelték együtt a Rabszolgák kórusát – a be nem avatott nézők legnagyobb ámulatára.
Az eseményre  Nagy Adrienn kolléganő kísérte el a kórust, valamint  Virágh Lilla, aki furulyakíséretet is biztosított az egyik műsorszámunkhoz. Segítségüket  hálásan köszönjük!

Faludiné Majoros Zsuzsanna

Az énekkarosok  közül többen is örömmel vállalták, hogy megosztják élményeiket, ezekből olvashatunk itt egy csokorra valót.

egriward opera„Utazás, nevetés, ásványok és gyönyörű dallamok – ezek jellemezték napunkat április 22-én, szombaton. Dalárnapon járt a kórus, s mindnyájan új emberként tértünk vissza, akiket átformált a zene varázsa. Bár kezdetben remegő lábakkal álltunk ki az Erkel Színház hatalmas színpadára, idővel belefeledkeztünk az éneklésbe, majd a színpad mögötti ajtón kilépve örömujjongásban törtünk ki. Természetesen nem attól, hogy vége lett, hanem egymást és magunkat ünnepeltük.
Ezután a Természettudományi Múzeumba látogattunk és bebarangoltuk a kétemeletes tárlatot, csillogó szemekkel pásztázva a kiállított ásványokat  és leleteket,  majd következett a nap fénypontja, Verdi Nabucco című operája. Ez azért is volt különleges, mert együtt énekelhettünk a szereplőkkel. Mindegyikünk életre szóló élménnyel gazdagodott!” (Rabóczki Gréta, 8.a)

egriward opera„Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen dologban volt részünk! Fantasztikus élmény majdnem ezer emberrel együtt énekelni egy ilyen operában!” (Sashalmi Lenke, 5.b)

„Nagyon jó volt, hogy elmehettünk a Természettudományi Múzeumba is. Az opera nagyon tetszett, főleg, hogy mi is részesei lehettünk, és a díszletek is gyönyörűek voltak.” (Kiss Regina, 5.b)

„Hatalmas dolog, hogy bejutottunk az Erkel Színházba és egy nagyon híres operában énekelhettünk! Izgalmas volt és megtisztelő, az opera gyönyörű volt. Nagyon tetszett ez a kirándulás!” (Baranyi Nóra, Béres Alíz és Sipos Gréta, 6.b)


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190