Oldalainkat 107 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

2017. május 1-6. - Egy hét Mainzban

egy hét Mainzban2017. május 1-6. - Egy hét Mainzban

Hortobágyi Réka és Vitai Ádám János osztálytársaimmal, valamint dr. Somogyi Istvánné tanárnővel közösen, lehetőségünk nyílt részt venni a Mainzban megrendezett nemzetközi művészeti találkozón.

2017. május 1-jén 9 órakor indult vonatunk Mainz felé. Hosszú, fárasztó út után a mainzi állomáson vártak az „ideiglenes” családjaink minket. Másnap reggel kezdetét vette a mi kis művészi kalandunk.

egy hét MainzbanA délelőtt folyamán megismerkedhetünk a többi öt ország velünk egykorú diákjaival: lengyelekkel, osztrákokkal, németekkel, belgákkal, görögökkel és tanáraikkal. A keddi napon mindenki bemutatta saját országának egy művészét, majd megnéztük a Kunsthallét, Mainz híres múzeumát. Szebbnél szebb művészi képek sokasága tárult elénk. Ezután mindnyájan kaptunk egy feladatot: valamelyik ország kiválasztott művészének szemszögéből elemezzünk a múzeumban látható egyik képet, és írjunk róla fogalmazást. Este nemzeti büfét rendeztünk, vagyis minden ország hozta nemzetének híres ételeit. Mi hungaricumokat vittünk.
Szerdán az Otto Schott Gymnasium műtermében munkálkodtunk. Csoportokban dolgoztunk, más-más nemzetiségűekkel. A feladat az volt, hogy készítsünk egy vázát valamelyik ország művésze stílusának megjelenítésével. A művészkedés után elvittek minket egy táncelőadásra. Érdekes, érzelmekkel teli darabot láttunk.

egy hét MainzbanCsütörtökön délelőtt egy választott művészről készítettünk plakátot, majd délután az érzelmek kifejezésére alkalmas táncot tanultunk. A tanultakat felhasználtuk akkor, amikor később azt a feladatot kaptuk, hogy egyikünk fogalmazását fejezzük ki tánccal. Este Anja Gockel divatbemutatóján vehettünk részt, ahol csodaszép nyári hétköznapi és alkalmi öltözékeket láthattunk.
Péntek délután mindenki az esti előadásra készült, mert a héten látottakat- hallottakat egy búcsúest keretében a fogadó családoknak, művészet kedvelőknek adtuk elő. A műsorunk páratlan sikert aratott. Aznap este elbúcsúztunk egymástól, majd szombat délután repülővel érkeztünk haza.
Ez az utazás mindannyiunk számára feledhetetlen élmény volt. Kedves, humoros, szeretnivaló embereket ismertünk meg. Örök emlék marad a Mainzban töltött idő minden perce.

Bolyki Jázmin, 10.a


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190